1 Ekim 2010 Cuma

Savorana Olayı ve Taraflar

Olayın ortaya çıkışı yasal dinlemeler sonucunda mıdır bilinmez ancak tarihin ve bu skandalın garip bir cilvesidir ki rejimin son sembollerinden biri de bu şekilde itibarsızlaştırıldı.

Kiracı
 
Tam 49 yıllık bir kira sözleşmesi ile yat almışım, istediğim gibi işletirim diyorsun. Karşında candarma. Her ne kadar yeni din kapitalizm reklamın kötüsü olmaz diyorsa da halkla ilişkiler açısından durum bir facia.
 

İş Planı. Karlılık ve fizibilite eğer iddia olunan faaliyetlere dayanıyordu ise, sanırım kira süresi para kazanmaya kafi gelmeyecekti, her hafta benzer bir organizasyon yapılsa bile. CEO derhal istifa etmeli.

Mal sahibi
 
AKP iktidarı döneminde fuhuşun arttığı iddiası her fırsatta basında yer bulurken, tarihi bir mekanda patlak vermiş olması tam bir skandal.

Almanya'dan gelmesi beklenen bir oğul olmadığna göre yeni kiracı bulmak zor görünüyor. Komplo teorilerine mahal vermek yanlış ama inşallah Savorana'nın da akibeti Bandırma vapuruna benzemez. Belki bir çözüm okyanus ötesine tahsis etmek olabilir.

Müşteriler
 
Baskın olduğunda ödemiş oldukları paranın karşılığını alabildiler mi bilinmez ancak bu hizmet karşılığında fatura aldılar mı yoksa bir vergi kaybına mı neden oldular, araştırılmalı.

Hizmet sunucuları
 
Yabancı bir ülkede ve tarihi bir mekanda çalışmak kulağa hoş da gelse bu skandal ile onlar da tarihe geçmiş oldular. Ancak Rusların asırlar öncesinden beri süregelen sıcak denizlere inme politikası bu olmasa gerek - yine de emeklerinin karşılığını alabildiler ise ne mutlu.

Gemi Personeli
Skandalın sessiz tanıkları. Görev ve sorumluluklarının nerde başlayıp nerde bittiği hiç tartışılmadı.
 

Mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi?
Bugün Türk milleti olarak varlığımızı kendisine borçlu olduğumuz insanın hatırasına ettiğimiz bu son hıyanetle eminim kemikleri bir kez daha sızlamıştır.

1 yorum:

  1. Sıcak denize inme, okuyanus ötesine tahsis ile ironide sınır tanımaycak bir blogu bize müjdelemişsiniz :))))

    YanıtlaSil